Das Claudoskop: Formula matematică pentru Nobel


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Cum va fi dotat tehnic Felix Baumgartner în timpul căderii sale de 37 de km. Foto: redbullstratos.com

 

Zvonurile par a fi adevărate: Samsung va lansa pe 11 octombrie o versiune mini a deja emblematicului smartphone Galaxy S III.

 

Cum să faci parkour pe o bicicletă de curse? Martyn Ashton a pus mâna pe un bolid de carbon (același model cu care Bradley Wiggins a câștigat anul acesta Tour de France) și s-a apucat să o dea pe trial. Recomandarea noastră e să folosiți o astfel de bicicletă de câteva zeci de mii de euro pe asfalt, ca să nu plângeți ca pruncii când se rupe carbonul în două.

 

 

Cum arată o hartă a lumii în funcție de volumul de cărți publicate de către fiecare țară în parte. Ca naiba de deformată, atât de deformată încât România nici nu se mai zărește.

 

Harta cărților publicate. Credit: internationalpublishers.org

 

Că tot suntem în toiul premiilor supreme. Iată care este formula câștigătoare pentru un premiu Nobel: bărbat, de 60 de ani, născut primăvara, american, absolvent de Harvard, căsătorit, fără ochelari și ras. Cel puțin asta susține un infografic semnat de Information is beautiful.

 

Formula câștigătoare la Nobel. Credit: Information is beautiful.

 

Felix Baumgartner încearcă să sară dintr-un balon de heliu de la o înălțime de de 37 de kilometri deasupra Terrei. Deocamdată timpul prost îl ține în loc, însă noi și voi suntem cu ochii pe el și-i ținem pumnii pentru vreme bună.

 

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35