Das Claudoskop: Cu cine se împrietenește România pe Facebook


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Prietenii de Facebook ai României

 

Cu cine are România cele mai bune prietenii internaționale pe Facebook? Păi e simplu: cu Italia și Spania, că doar acolo avem cel mai mare număr de emigranți. Dar cică aproape la fel de bune legături păstrăm cu Ungaria, Germania și Austria. Concluziile aparțin unei hărți interactive cu prieteniile Facebook pe țări, realizată de o absolventă de Harvard, Mia Newman. A, deci până la urmă și Facebookul acesta urmează niște trenduri de migrație internațională, iar bunele prietenii și vecinătăți naționale din offline se reflectă cum nu se poate mai bine în online.

Japonia, în stereotipuri de drapel

 

Că tot suntem la națiuni și obiceiuri culturale: un nou mod de reprezentare al stereotipiilor naționale, realizat de artistul rus Kirill Zaytsev. Acesta utilizează cele mai populare clișee naționale pentru a recreea steagurile anumitor țări. Japonia are sake, yakuza și gheișe, printre altele. Ce-ar merge cel mai bine la România?

 

Mai marii și potenții cercetători de la o universitate suedeză au în plan să ne scape de toate fricile. Aceștia s-au jucat puțin prin creierul uman și au descoperit o tehnică de a scurt-circuita procesul de consolidare a memoriilor. Iar de aici ar fi, zice-se, un singur pas până la a ne scăpa de toate panicile din viața de zi cu zi. Pe veci! Ceea ce ne cam sperie, sincer!

 

Ce se întâmplă când Super Mario scapă de sub control. E de rău, prințeso!

 

 

O mașinărie care îți aruncă popcorn direct în gură? Da, există. Sistemul se bazează pe o tehnologie de localizare a vocii, restul e precizie și multe guri căscate. Video mai jos, detalii pe Pop Science.

 

Alte articole