Das Claudoskop: Un Leica cu aromă de măr


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Jonathan Ive va lucra la designul unui aparat foto Leica. Foto: petapixel.com

 

Filipine a introdus o lege care interzice cybersex-ul. Asta înseamnă, pe lângă ani de pușcărie pentru toți filipinezii care fac sex și-l urcă apoi pe net, că nu vom mai vedea filipineze fierbinți pe nici un canal porno de-acum înainte. Ceea ce nu e semn deloc bun pentru diversitatea culturală pe care ne-o dorim cu toții.

 

Bill Gates rămâne cel mai bogat american, spune Forbes. Averea fondatorului Microsoft a sporit cu 13 procente față de anul trecut, ajungând la 1,7 trilioane de dolari. La polul opus în lumea magnaților tech se află Mark Zuckerberg, care a căzut de pe locul 14 pe 36. Averea sa aproape să s-a înjumătățit, la 9,4 miliarde, lucru petrecut după evoluția slabă pe bursă a companiei Facebook.

 

Ieri s-au împlinit 30 de ani de la primul emoticon (clasicul smiley face) tastat pe un computer. Între timp expresiile faciale și-au căpătat un întreg limbaj morse. Un video explică cam tot ce se poate exprima în materie de emoții doar din tastatură.

 

 

Tot ieri s-a sărbătorit Talk like a Pirate Day. Așa că trebuie să știți cel puțin câteva cuvinte și expresii ca să le aveți la îndemână când vă ocupați cu download ilegal pe net: Ahoy!, Avast!, Aye! sau Arrr!

 

Jonathan Ive, designerul din spatele celor mai populare produse Apple, va colabora pentru designul unui aparat foto Leica, ce va fi produs în ediție super-limitată.

Alte articole