Das Claudoskop: Nimicul de la Apple


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Foto: ciccaresedesign.com

 

Ieri a fost ziua cea mare Apple. Ne-a luat un pic de vreme să digerăm tot ce s-a prezentat despre noile device-uri puse tavă de Tim Cook și compania. A fost cea mai previzibilă și plictisitoare zi de lansare din istoria Apple, spun mulți din presa americană. Apple a renunțat complet la secretomania din perioada Jobs, așa că mai toate caracteristicile noului iPhone 5 erau din timp cunoscute. Ce trebuie știut: are ecran mai mare (4 inch), conectivitate LTE (pentru care Samsung s-ar putea să dea în judecată Apple), un conector nou (ce necesită adaptor nou pentru restul device-urilor învechite – 30 de dolari în plus vine asta), 7,6 mm grosime față de 9,3 mm cât avea anteriorul, un nou procesor A6, căști noi EarPods pentru bass mai adânc, cameră mai bună, de 28 megapixeli și un Siri mai bun ce știe să lanseze aplicații. Cu ocazia asta, iPhone 5 intră într-o companie selectă, alături de Samsung Galaxy S III, Nokia Lumia 920 și Motorola Droid RAZR HD, care au cam aceleași specificații când vine vorba de rezoluții (1,280×720 pixeli), procesoare (dual-core 1.5GHz), cameră (8 megapixeli) și conectivitate (4g LTE). Ce nu are însă iPhone spre deosebire de Nokia Lumia 920, spre exemplu, este tehnologia NFC, precum și încărcare prin wireless.

 

Apple a mai lansat și un nou iPod Nano, cu display multi-touch de 2,5 inch, care e cu 38% mai subțire decât modelele anterioare. Vine cu Blietooth și tuner FM, precum și un iPod Touch cu Siri și ecran mai mare decât versiunea anterioară. Schimbarea vine după doi ani de zile în care iPod Touch nu a suferit nici o modificare.

 

Pentru cei mai religioși dintre fanii Apple, avem și un infografic gigant cu toate mașinăriile produse de companie de-a lungul timpului. De printat și de lipit pe perete, lângă calendarul ortodox pe 2013!

 

Cel mai bun rezumat pentru ce-a lansat însă ieri Apple îl face site-ul de umor College Humor: Nimic.

 

 

Să ieșim din imperiul Apple pentru o știre de viață și de moarte. Un video de pe YouTube ar fi contribuit la violențele care au culminat cu uciderea ambasadorului SUA în Libia, J. Christopher Stevens. Atacul asupra consulatului american din Benghazi a survenit după postarea unui video anti-islamic pe această platformă.

Alte articole