Das Claudoskop: Cărțile bat computerele


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

 

Google Glasses la New York Fashion Week. Foto: canberratimes.com.au

Apple a patentat o tehnologie care va dezactiva complet telefonul mobil în anumite zone. Asta presupune zero Facebook, zero Twitter, zero SMS-uri și zero voce în tot felul de arii considerate senzitive de către guverne, business-uri sau operatori mobili. Tehnologia e cu două tăișuri, se înțelege: fără acces la servicii de telefonie mobilă în timpul unui examen la facultate e lucru bun, restricționare de acces la astfel de funcționalități în timpul unor revolte ca cele din timpul Primăverii Arabe se numește pur și simplu cenzură.

 

Ochelarii inteligenți Google Glasses, purtați deunăzi de Sergey Brin, au început să augmenteze realitatea și în afara ariei vizuale a co-fondatorului Google. Device-ul cu lentile ce permite utilizatorilor să facă poze, să filmeze sau să primească mesaje și-au făcut apariția pe nasul unor modele în cadrul New York Fashion Week.

 

Cărțile tipărite vor dispărea în epoca uber-tehnologică a eBook-urilor, spune scriptura. Ba nicidecum, se încăpățânează să demonstreze un DIY-ist polonez, care transformă cărțile în periferice de computer. Elektrobiblioteka e o instalație oarecum artistică, ce permite controlul computerului cu ajutorul unei cărți. Un video care explică procesul poate fi urmărit mai jos:

 

 

Celebrul scriitor Philip Roth a fost incapabil să își corecteze o greșeală apărută pe pagina de Wikipedia dedicată cărții sale Pata umană, deoarece Wikipedia este de acord că “autorul are cea mai mare autoritate asupra proprieie creații”, dar că aceștia “au nevoie de surse secundare”. Așa că Roth a pus mâna pe tastatură și a redactat o scrisoare deschisă în care se plânge de wiki-tratamentul care i s-a aplicat, pe care a publicat-o pe site-ul publicației The New Yorker.

 

Jucătorii de tenis Djokovic și Sharapova într-o reclamă pentru rachetele Head. Aveți grijă la mingi!

 

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35