Das Claudoskop: Ziua Amazon


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Foto: coolmaterial.com

 

Amazon a lansat o nouă serie de tablete Kindle Fire care vor concura cu iPad-urile produse de Apple. Kindle Fire HD vine în două versiuni, una de 7 inch și alta de 8,9 inch, și se vor vinde la 199 dolari, respectiv 299 dolari (modelul de 16GB). Noul produs va avea două canale wi-fi pentru transferuri mai rapide. O versiune premium, de 32GB și dimeniune de 8,9 inch va costa 499 dolari și se va putea conecta la rețele 4G. Compania a mai lansat un nou e-reader, Paperwhite, cu un display monocrom la rezoluție mai mare decât cel anterior.

 

Apple se pregătește să lanseze un serviciu de music streaming care să rivalizeze cu Pandora, anunță Wall Street Journal. În clipa de față piața de music streaming este dominată de jucători Pandora, Spotify și Rdio, în timp ce în România avem Zonga, lansat în primăvară de Sergiu Biriș.

Foto: howold.periscopic.com

 

Cum arată istoria New York-ului în 50 de obiecte? NY Times a cerut unei echipe de istorici și curatori de muzee să adune, pe modelul “A History of the World in 100 Objects”, realizat de BBC, cele mai reprezentative 50 de obiecte care să nareze istoria metropolei americane. Boom Box-ul e la loc de cinste, desigur.

 

Care e vârsta cea mai bună pentru creativitate? Un infografic interesant care urmărește la ce vârstă sunt cel mai prolifici muzicienii, scriitorii și directorii de film. Cei mai precoci par muzicienii, cei mai tomnateci sunt scriitorii.

 

Moleskine sărbătorește în stil propriu 50 de ani de la nașterea casetelor audio.

Alte articole