Das Claudoskop: Instagram cu copyright


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Fotbalul în infografice. Foto: visual.ly
Visual.ly Meetup la Cluj

 

Jumătate din telefoanele mobile din lume vor fi smartphone-uri până în 2013, cu doi ani mai repede decât o spuneau acum ceva vreme prognozele. E ceea ce afirmă un studiu realizat de IHS. Acum un an se estima că abia în 2015 numărul telefoanelor inteligente va trece de 50% la nivel global. “În ultimele 12 luni, prețul smartphone-urilor a scăzut și o mulțime de modele au devenit disponibile pe piață”, spun reprezentanții IHS.

 

Pentru toți instagramerii care vor să aibă credit foto pentru cadrele retro minimaliste pe care le trag cu smartphone-ul: un serviciu pe nume Picmo (ce încă adună bani pe Kickstarter – nu mai are mult de adunat, totuși) va permite să pui un watermark cu numele tău peste orice poză făcută cu ajutorul Instagram.

 

Pentru toți microbiștii cărora le place să chibițeze la infinit pe marginea meciurilor de fotbal: Manchester City este prima echipă de fotbal din lume care pune la dispoziția tuturor date statistice despre fiecare jucător în parte, de la fiecare meci în parte al echipei (din sezonul 2011-2012). Clubul britanic speră, în acest fel, “să încurajeze și să inspire o nouă generație de analiști”.

 

Pentru cei interesați de infografice: Visual.ly organizează la Cluj-Napoca, pe 6 septembrie, o întâlnire destinată dezvoltatorilor și designerilor. Via Feeder.

 

Cum cad arcurile-curcubeu (alea cu care ne jucam în copilărie) în slow motion? Uite așa:

 

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35