Das Claudoskop: ADN-ul, hard disk-ul viitorului


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Little Printer. Foto: designboom.com

 

ADN-ul e pe cale să devină cel mai bun mediu de stocare pentru informații de tot felul. O echipă de cercetători de la Harvard au reușit să convertească o carte ce conține 53.426 de cuvinte în ADN, practic aceeași substanță ce oferă cadrul genetic pentru toate ființele vii de pe planetă. Reușita oamenilor de știință ar putea ajuta la o eventuală adoptare în masă a ADN-ului ca mediu de stoare pe termen lung.

 

Printarea 3D se propagă înspre toate industriile, iar ultima redută cucerită de această relativ nouă tehnică de imprimare pare a fi cea alimentară. Un startup dorește să creeze carne gata fezandată și printată în 3D pentru a oferi oamenilor flămânzi de proteine o alternativă la carnea clasică provenită de la animale.

 

O altă premieră în lumea științifică, de data asta în domeniul fotografiei: cercetătorii de la MIT Media Lab au creat o cameră care poate captureze imagini la o rată de un trilion de cadre pe secundă. Aceasta este capabilă să surprindă viteza luminii. Detalii despre proiect aici, un video mai jos.

 

explorare spatiala

 

Un infografic uriaș ce prezintă ultimii 50 de ani de explorare spațială. Creat de Sean McNaughton și Samuel Velasco pentru National Geographic.

 

Mai țineți minte cel mai mic printer din lume, Little Printer? Era un proiect care îți permite să conectezi smartphone-ul la o imprimantă pentru a scoate pe o foicică de mărimea unui bon de casă știri, puzzle-uri și alte mărunțișuri. Un ziar de buzunar în toată regula. Noi l-am inclus în lista de must have-uri pentru Crăciunul 2011, iar acum Little Printer e în sfârșit disponibil pe piață.

Alte articole