Das Claudoskop: Cea mai mare rezoluție din istoria fotografiei


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Damien Hirst a contribuit la festivitatea de încheiere a JO 2012

 

Kim Dotcom, îndelung fugăritul șef Megaupload, a anunțat lansarea în acest an a unui serviciu online revoluționar dedicat muzicii. Care se numește Megabox, va fi complet gratuit pentru utilizatori, iar artiștii vor vinde direct către public muzica, păstrând 90% din profit. Sună prea bine!

Foto: nature.com

 

Facebook a mai introdus un eveniment demn de semnalat în Timeline: Expecting a baby. Ceea ce înseamnă că vom știi cu toții când prietenii noștri din listă urmează să devină mame, respectiv tați.

 

A fost realizată imaginea cu cea mai mare rezoluție posibilă. Dimensiunea acestei imagini, full color, este de 50×50 microni și are o rezoluție de 100.000 de puncte pe inch. Performanța a devenit posibilă grație unei metode de printing ce utilizează mici piloni, cu o înălțime de câțiva zeci de nanometri. Fiecare pixel din această imagine la ultra-rezoluție este alcătuit din patru piloni acoperiți cu nanodiscuri de aur și argint, iar distanța dintre aceștia determină culoarea finală a imaginii. Astfel de imagini alcătuite din pixeli cu nanostructură metalică ar putea fi folosiți pentru securitate sau stocarea optică a datelor.

 

Cele mai maniacale 100 de râsete din istoria filmului. Avertisment: Dacă vă uitați până la finalul acestui video e foarte posibil să vă vină idei de cucerire a Universului.

 

 

În caz că nu ați fost pe fază la ultima zi de Jocuri Olimpice de la Londra: Damien Hirst a realizat designul pentru drapelul ceremoniei de închidere.

Alte articole