Das Claudoskop: Ecranul, o bulă de săpun


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Foto: wordlesstech.com

 

Cel mai subțire ecran din lume tocmai ce s-a inventat. Este vorba de unul creat de cercetători de la Universitatea din Tokyo și are la bază o mare bulă de săpun. Poate reda atât imagini simple, cât și 3D. Puteți vedea mai jos și cum funcționează:

 

 

Printarea 3D este fără doar și poate o chestiune revoluționară. Care poate deveni însă la fel de bine de-a dreptul înfricoșătoare atunci când cineva se hotătăște să printeze în trei dimensiuni fetuși umani. Un model 3D al încă nenăscutului aflat în uter e noua modalitate prin care părinții pot să adune amintiri cât mai fragede despre viitorul lor odor.

 

Un Google Earth pentru viața din jurul nostru. Cam despre asta este vorba în efortul unor cercetători olandezi care au cartografiat la rezoluție nanometrică un embrion de pește zebră. Au utilziat o tehnică de procesare ce combină mii de slide-uri surprinse la microscopul electronic pentru a încropi o imagine extrem de detaliată.

 

Artă temporară în nisip. Magnific!

 

Un concept lituanian de redesign pentru Wikipedia. Vă place? 🙂

 

Wikipedia redesenată. Foto: wikipediaredefined.com
Alte articole