Olimpiada referendumului online


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Interesul din online-ul românesc a pendulat săptămîna trecută între două medalii de aur și-o decizie de amânare a rezultatelor referendumului. Das analiza subiectelor de interes din aceste zile fierbinți, făcută cu ajutorul Ze List.

Un Banksy recent, din Londra, tras deja în plexiglas. Foto: photobucket.com

 

Zilele de luni (30 iulie), joi (2 august) și duminică (5 august) au adus titlurile cele mai importante ale presei off și online din săptămâna încheiată. Fix acum o săptămână, Alin Moldoveanu a adus prima medalie de aur României la Jocurile Olimpice de la Londra, la proba de tir.

 

Săptămâna trecută a început să devină mai tumultoasă începând de joi, când Curtea Constituțională a decis amânarea publicării rezultatelor la referendumul de suspendare al președintelui Băsescu pentru data de 12 septembrie.

 

În weekend, sportul a devenit iar subiect important de discuție, odată cu performanța Sandrei Izbașa, care a cucerit la proba de sărituri cea de-a doua medalie de aur a delegației româneşti prezentă la Londra.

Să curgă, deci, cu medalii, poate așa ne mai luăm gândul cel puțin vreo câteva zile de la nebunia politică a acestei veri

 

Cum s-au reflectat aceste evenimente politice și sportive în mediul online din România? Cu ajutorul Ze List Monitor, am comparat recurența termenilor “referendum” vs “olimpiadă” / ”jocuri olimpice” pe Facebook, Twitter, bloguri și ziare online.

 

Interesul pentru referendum s-a manifestat cu precădere în primele cinci zile ale săptămânii trecute, iar scandalul din jurul suspendării prin vot a președintelui a bătut ca topic de discuție aurul câștigat de Alin Moldoveanu.

 

Odată cu venirea weekend-ului, interesul s-a mutat înspre Jocurilor Olimpice, unde România a mai punctat o medalie la gimnastică, prin Sandra Izbașa.

 

Blogosfera și presa online au fost singurele care au manifestat sâmbătă și duminică un interes mai mare pentru politică, în timp ce pe Twitter și Facebook Olimpiada a avut câștig de cauză ca subiect preferat de discuție.

 

Să curgă, deci, cu medalii, poate așa ne mai luăm gândul cel puțin vreo câteva zile de la nebunia politică a acestei veri 🙂

 

Referendum vs Olimpiadă în presa online.

 

Referendum vs Olimpiadă în blogosferă.

 

Referendum vs Olimpiadă pe Twitter.

 

Referendum vs Olimpiadă pe Facebook.
Alte articole