Das Claudoskop: Coada la vize pentru Marte începe aici


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Foto: visualization.geblogs.com

 

Robotul Curiosity a ajuns cu bine pe Marte după opt luni de călătorie. Așteptăm cu nerăbdare primele imagini la rezoluție bună (deocamdată ce ne oferă NASA sunt mai slabe decât niște Instagram-uri). Și mai ales vești bune că turismul interplanetar nu e atât de departe de visele noastre. O animație cu pașii pe care i-a urmat Curiosity până pe marte poate fi văzută aici. Un live stream cu reacții la cald – aici și un video cu bucuria reușitei – mai jos:

 

 

Istoria nu se poate modifica? Ba încă fără nici o bătaie de cap. Cel puțin asta ne sugerează Facebook, care plănuiește, se pare, să ofere posibilitatea userilor să-și modifice postările din trecut. E de bine, e de rău?

 

Trolii de patente sunt o specie mai recentă de trolii, despre care sigur ați auzit dacă sunteți la curent cu frecușurile pentru tot felul de invenții a căror paternitate e în dispută. Sunt acuzați că dau în judecată companii respectabile pentru tot soiul de patente ale unor invenții, deși nu plănuiesc să tragă foloase de pe urma tehnologiilor brevetate. Alții îi privesc însă cu ochi buni și spun că generează inovație, fiind niște oaze în tot monopolul ăsta deținut de mai marii tech. În orice caz, SUA încearcă să scape de trolii de patente, cu o literă de lege care să-i oblige să plătească cheltuielile de judecată pe viitor: Saving High-Tech Innovators from Egregious Legal Disputes Act (sau SHIELD Act).

 

Să bombardezi o pagină web de care te-ai săturat. Nimic mai simplu: intri pe Font Bomb și urmezi instrucțiunile:

 

 

Câte recorduri mondiale a stabilit sportul românesc din 1900 și până azi? 29, dintre care 28 la atletism și unul la înot. Știm toate astea grație unui infografic interactiv de-a dreptul spectaculos.

Alte articole