Das Claudoskop: Generația fără fir


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Foto: Luka Machablishvili

 

Dacă sunteți în căutarea unui font cool, ar trebui să trageți cu coada ochiului la Apple, cum altfel? Fontul de care s-a îndrăgostit mai nou compania din Cupertino se numește Avenir. Anterior, designerii Apple au cochetat cu Myriad, Lucida Grande și Helvetica Neue. Avenir e deva vizibil în sistemul de operare X Mountain Lion, precum și în iOS 6. Iar următorul iPhone Apple sigur îl va scoate și mai tare la rampă.

 

Un film documentar ambițios caută finanțare pe Kickstart. Se numește Wireless Generation și urmărește viețile unor indivizi, tot mai mulți în zilele noastre, care urmează cariere online pentru a călătorii prin lume după bunul plac. Pare jobul de vis să fii programator, nu? Dar nu e vorba doar de ei, după cum ne spune trailerul documentarului.

 

 

O cascadă de blocuri de ciment. Cam așa arată o vamă din Georgia caucaziană. Oare cât o mai fi un bilet de avion până la Tbilisi?

 

Știrea de ieri din online-ul românesc a fost că s-a vândut eMag. Către grupul Naspers, care a cumpărat 70% din acţiunile eMag. Magazinul virtual este în acest moment cel mai mare retailer online din România (afaceri de 150 milioane de euro anul în 2011).

 

O hartă a internetului cu 350.000 de site-uri, organizare în bule mari, în funcție de popularitate și similaritate. În România situația stă cam așa.

 

O hartă a internetului românesc. Foto: internet-map.net
Alte articole