Das Claudoskop: Arme printate 3D


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Foto: Petruț Călinescu / Panos Pictures

 

Facebook i-a mai liniștit puțin pe cei care aveau temeri în privința business-ului listat nu de multă vreme la bursă. Rezultatele financiare ale celui de-al doilea sfert de an au bătut estimările de pe Wall Street: veniturile companiei în ultimele trei luni au fost de 1.18 miliarde de dolari. Nu e rău dacă ne gândim că toți ăștia 1,18 miliarde de dolari vin de la cei 955 de milioane de utilizatori Facebook. Voi câți bani ați aruncat în astea trei luni spre Zuckerberg, apropo?

Google homepage

 

Azi încep Jocurile Olimpice. Dacă cumva aveți dubii, intrați pe home page-ul de la Google.

 

Cum să-ți faci o armă cu mânuțele tale? Acum există printere 3D care se pricep inclusiv la așa ceva. Și reușesc să printeze pistoale cu calibru de .22. Funcționale, nu cu apă.

 

Cât mai costă azi o medalie olimpică? În afară de patru ani de muncă asiduă? Nu mare lucru. Pentru că o medalie de aur de 400 de grame conține în ziua de azi doar 1% aur. Una cu procent 100% ar costa 25.000 de dolari. De altfel ultima dată când medaliile au fost făcute doar din aur s-a întâmplat la Jocurile Olimpice din 1912, desfășurate la Stockholm.

 

Și acum, că tot avem weekendul în față: un fotoreportaj de excepție despre Marea Neagră, publicat de NY Times. Și semnat de Petruț Călinescu.

Alte articole