Concert din muzică de iPhone


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Specie intruzivă, smartphone-ul ăsta. Devenit o a doua natură pentru mulți dintre noi, tot mai numeroase sunt vocile care-l condamnă cu voce răspicată. Ultimii supărați pe tehnologia agasantă de buzunar sunt britanicii de la Iron Maiden.

Foto: internetdevices.wordpress.com

 

Fetișismul față de tehnologie pare a fi boala momentului, dacă e să ne uităm la psihiatrii americani care vor să claseze ca afecțiune dependența de internet. Cu toate acestea, cu greu ne putem imagina viața în afara permanentei conexiuni și a smartphone-urilor care o fac mai accesibilă ca niciodată. Încercările de a redacta netichete, techtichete și alte asemenea reguli de obraz subțire sunt și vor fi încă multă vreme sortite eșecului. Cum aceste reguli rămân nescrise, asistăm la tot mai multe conflicte între cei care sunt dependenți de telefoanelor lor multi-funcționale și cei care li se opun.

 

Cei mai recent supărați pe posesorii de telefoane ce nu se pot abține să le folosească în orice împrejurare sunt cei de la Iron Maiden. Solistul trupei, Bruce Dickinson, l-a apostrofat pe un plătitor de bilet la concertul trupei în Indianapolis, de față cu toți cei prezenți la recital. “Ah, for fucks sake, the guy with the bald head and the white shirt, you’ve been texting for the last fucking three songs. You’re a wanker!” i-a spus-o verde în față Dickinson celui care nu se mai sătura să trimită mesaje.

 

 

”You’ve been texting for the last fucking three songs. You’re a wanker!” – Bruce Dickinson, Iron Maiden

Reacția vocalistului Iron Maiden n-a primit critici din partea publicului, cum s-a întâmplat în cazul rapperului american Mc Chris, care s-a gândit să își apostrofeze un fan. Acesta din urmă îl înfruntase personal pe artist, printr-un tweet în care îi amenda ceea ce el considera o prestație live slabă. Rapperul a găsit că cea mai bună cale de răzbunare este să solicite forțelor de securitate să îl scoată pe nelegiuit din sală. Scandalul s-a mutat însă pe Reddit, unde artisul a fost pus la zid și a trebuit să își ceară scuze în cele din urmă.

 

Un alt moment de clinci între spectatorii posesori de telefoane mobile și artiștii de pe scenă s-a petrecut într-o zonă mai cultă, la un concert de muzică clasică. La începutul acestui an, Filarmonica din New York s-a oprit din performat atunci când s-a auzit un telefon sunând în sală. Dirijorul Alan Gilbert a repus orchestra în funcțiune abia după ce soneria telefonului a fost oprită.

 

Alții sunt, însă, ceva mai radicali! Silence …!

Alte articole