Das Claudoskop: Decibelul îmbată


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Foto: Rich Kids of Instagram

 

O echipă de cercetători de la Stanford a creat primul model computerizat al unui organism viu. Este vorba de o replică la Mycoplasma genitalium, cea mai mică bacterie autonomă de pe glob. Creatura are cel mai mic genom al unui organism viu, numărând doar 525 de gene.

 

O tehnologie dezvoltată de 3M înlătură amprentele digitale care se adună după fiecare folosire pe un touchscreen de tabletă. Tehnologia se numește Natural View Fingerprint Fading Screen Protectors și costă 23 de dolari.

 

Cu cât e mai tare muzica dintr-un bar, cu atât ne îmbătăm mai repede. Spune asta un studiu realizat de o echipă de cercetători francezi: la 72 de decibeli, oamenii comandă în medie 2,6 băuturi, pe care le consumă în 14,5 minute. Când volumul muzicii urcă la 88 de decibeli, cantitatea de alcool crește la 3,4 băuturi, iar timpul de consum al acestora se reduce la 11,5 minute.

 

Credeați că nu există cocalari și pițipoance de Instagram? Ei bine, există și sunt reuniți pe un Tumblr, Rich Kids of Instagram.

 

Jocurile Olimpice intră în linie dreaptă. Încep vineri, așa că e o bună ocazie să ne amintim care este cel mai vizionat clip de YouTube în care protagonist este un atlet român. 10-le Nadiei Comăneci de la Montreal 1976 are aproape 1,4 milioane de vizionări.

 

Alte articole