Das Claudoskop: Marea Neagră e Cyan


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Marea Cyan. Foto: NASA

 

Accesarea de știri direct pe YouTube este un trend în creștere, spunea recent un studiu realizat de Pew Research Center. Mai mult de jumătate dintre video-urile de pe YouTube catalogate ca știri sunt produse de către instituții media, dar citizen journalism-ul produce conținut la fel de prețios. Nu e de mirare astfel că oficialii YouTube au decis să ofere un tool care blurează fețele celor filmați pentru a fi folosite în secvențe video unde se impune anonimatul.

 

Trei sferturi din populația lumii are un telefon mobil, spune un studiu realizat de Banca Mondială. Am asistat la o explozie mobilă în ultimii 12 ani: de la mai puțin de 1 miliard conexiuni mobile existente în 2000, astăzi avem 6 miliarde.

 

Marea Neagră nu e neagră, o știm cu toții, am verificat-o cu paleta de culori chiar weekend-ul trecut. Ce nu știam însă nici unii dintre noi este că, de fapt, culoarea ei este cyan. Cel puțin asta susține o spectaculoasă imagine NASA. Cyanul se trage, cică, de la un microorganism numit coccolithophore.

 

Un proiect foarte cool, Audible color, realizat de Hideaki Matsui și Momo Miyazaki, interpretează nuanțele de culori ca pe niște sunete. Ascultați mai jos muzică din picături în trei culori.

 

 

Dacă încă nu știți ce e acela un infografic, vă explică LEGO, în doi timpi și trei mișcări.

 

LEGO explică ce e acela un infografic.
Alte articole