Das Startup


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Dacă e marţi, nu mai e Belgia, ci mai ales Rusia. Cel puţin atunci când e vorba despre startup-uri online. Atracţia săptămânii vine din gaming.

Plug and Play Moscova

 

Dezvoltarea unui joc poate fi o artă, dar în egală măsură şi o rafală de gloanţe trase în afara publicului ţintă. Când vine vorba despre consumatori, gamingul rămâne o zonă dificilă, iar pentru dezvoltatorii de jocuri care au deja utilizatori, dar nu sunt siguri cu privire la strategia de monetizare, un acceleretor de afaceri poate fi soluţia ideală.

 

Primul incubator de afaceri din Europa dedicat exclusiv gaming-ului vine din Estonia, unde GameFounders a demarat deja un proces de selectare a startup-urilor din domeniu, cu termen limită 10 iulie, startup-uri cărora ar urma să le asigure o finanţare de 15.000 de euro în schimbul a 9% din viitorul business. Estonienii au anunţat deja un parteneriat cu americanii de la GameDojos, dar şi cu peste 50 de investitori, printre care Balderton Capital, Games Capital, Digital Capital, Lifeline Ventures, Vision+ sau London Venture Partner.

Pentru dezvoltatorii de jocuri care au deja utilizatori, dar nu ştiu cum să le monetizeze, un acceleretor de afaceri poate fi soluţia ideală

 

Modelul nu avea cum să treacă neobservat în Rusia, aici consemnându-se săptămâna trecută o dublă premieră: Plug and Play şi GTI Labs. Cel dintâi este un accelerator american, lansat la Moscova de Plug and Play Tech Center printr-un parteneriat cu Global Venture Alliance (GVA) şi autorităţile locale ruse. Ideea e simplă: accesul la un sediu, o reţea de mentori şi potenţiale surse de finanţare pentru o cotă parte din afacere. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, nu e tocmai o ofertă de nerefuzat. Skolkovo oferă şi bani şi spaţiu de lucru fără obligaţii de parteneriat. Raportat la GVA, rămâne deficitară la conexiunile internaţionale, dar şi aici se poate recupera. Să mai spunem şi că Plug and Play intenţionează să-şi folosească baza moscovită pentru lansarea de companii internaţionale în Rusia, aşa că, domnilor antreprenori locali, aveţi grijă!

 

Cel de-al doilea proiect, GTI Labs, este un proiect comun Global TechInnovations şi Prostor Capital, prin intermediul căruia dezvoltatorii de jocuri sunt invitaţi să aplice pentru o finanţare de 50.000 de dolari.

 

Pentru voi, cei din gaming, care aveţi nevoie de bani, conexiuni sau doar de un sediu, acestea ar fi ofertele de luat în considerare. Dar la fel e bine aţi putea aştepta până săptămâna viitoare, când noi opţiuni ar putea deveni disponibile.

 

 

Analist independent şi colaborator permanent TechCrunch și Das Cloud, Natasha Starkell s-a specializat pe segmentul start-up-urilor din Estul Europei. Este născută în Rusia, dar locuiește în Germania, unde conduce GoalEurope, firma sa de consultanță. Pe Twitter o poți urmări la @natashastarkell.

Alte articole