Das Claudoskop: Microsoft face tablete


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Microsoft Surface

 

Lucrurile erau relativ clare până ieri: Apple vinde hardware și câteva programe software iar Microsoft vinde software și niște mauși. Dar Microsoft a prezentat o tabletă pe care o va produce și a dat câteva semnale că schimbarea de abordare nu e una de suprafață, vorbind de o abordare integrată hardware+software la care probabil au ajuns după modelul newtonian de descoperire a gravitației. Surface, așa cum se numește tableta, e lăudată la unison de toată presa internațională.

 

Dacă un om nu-și poate da seamă că, din spatele unui perete, comunică un om sau o mașină, acea mașină deține inteligență artificială. În linii mari acesta e testul Turing care stabilește inteligența mașinilor. Vinton Cerf, ”părintele internetului” celebrează cu un articol 100 de ani de la nașterea lui Alan Turing.

 

E cool dacă o adresă de internet are terminația ”.cool”? O privire nostimă asupra noilor domenii de internet care pot fi cumpărate.

 

Câțiva programatori fac tot posibilul ca pe viitor să nu mai fie nevoie de ei: construiesc unelte prin care și mama poate să-și facă un CSS decent pentru site, fără să știe programare.

 

Câteva aplicații care te ajută să semnezi altfel emailurile.

Alte articole