Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/full.php on line 11

Das Startup


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Cloud vă propune un flash săptămânal cu noutăți despre cele mai promițătoare startup-uri din Est. Europa de Est.

 

Tranziția de la presa scrisă la online se face mai rapid prin achiziții. Înființat în 1996, Onet.pl – al şaselea mare site al Poloniei în funcţie de numărul de vizitatori – a  fost preluat de grupul de presă Ringier Axel Springer. Cu operațiuni în mai multe țări din Europa de Est, elveţienii au plătit 217,5 milioane de euro pentru un pachet de 75% din acțiuni. În .ro, aceştia au preluat la sfârşitul lunii martie pachetul majoritar de acţiuni al eJobs, cel mai mare site de recrutări online, într-o tranzacţie a cărei valoare a rămas confidenţială.

 

European Investment Fund (EIF), brațul de investiții al Băncii Centrale Europene, a alocat 21 de milioane de euro Bulgariei pentru finanțarea a două inițiative de sprijinire a startupurilor internet aflate în stadiu de idee viabilă. Primul proiect, Eleven.bg, a primit 12 milioane de euro, bani pe care îi va investi în startupuri internet din Sud Estul Europei. Într-o primă fază, proiectele selectate pot primi până la 50.000 de euro pentru a-și construi produsul în 6 luni, perioadă în care beneficiază de ajutorul mai multor mentori – printre care și Bogdan Iordache, de la Wembrio -, iar după validarea conceptului mai pot primi încă 150.000 de euro finanțare.

 

217,5 mil. euro – atât au plătit elveţienii de la Ringier Axel Springer pentru 75% din portalul polonez onet.pl

Restul de 9 milioane de euro vor ajunge după acelaşi algoritm la idei disruptive din domeniile e-commerce, digital media și mobile prin LAUNCHub.

 

Deadline-ul pentru înscrieri e 24 iunie.

 

Analist independent şi colaborator permanent TechCrunch și Das Cloud, Natasha Starkell s-a specializat pe segmentul start-up-urilor din Estul Europei. Este născută în Rusia, dar locuiește în Germania, unde conduce GoalEurope, firma sa de consultanță. Pe Twitter o poți urmări la @natashastarkell.

Alte articole