Atelierele hărniciei WordPress


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

E greu să faci azi blogging fără să pomenești de WordPress. Cea mai mare platformă de self-publishing are parte de o conferință proprie la București: WordCamp, care se desfășoară sâmbătă, începând cu ora 10.00, la Energiea.

Foto: justhugo.com

 

CMS-urile (prescurtarea de la Content Management Systems) folosite pentru publishing-ul online sunt în majoritate dependente de platforma free/open source lansată pe 27 mai 2003 de către Matt Mullenweg. Pentru amatorii de statistici, aproape 53% dintre blogurile din lume se bazează pe CMS-ul WordPress, iar Bucureștiul găzduiește pentru a treia oară o conferință dedicată platformei.

“WordCamp România este singura conferinţă organizată la nivel local, care se concentrează pe schimbul de cunoştinţe şi experienţă între dezvoltatorii și utilizatorii de WordPress”

 

Ediția din acest an a WordCamp – să o mai spunem o dată, sâmbătă, 2 iunie -, cu Das Cloud în postura de partener media al evenimentului, îi are ca invitați speciali pe Joost de Valk şi Frederick Townes. Consultant independent de SEO, dezvoltare web și strategie de marketing online, de Valk a construit mai multe plugin-uri pentru WordPress, descărcate până în prezent de peste 3,5 milioane de ori.

 

Frederick Townes este designer, search / social media marketer şi consultant WordPress, dar, cel mai important, Chief Technical Officer la Mashable.com, unul dintre cele mai influente blog-uri din lume dedicate tehnologiei.

 

Alături de Townes şi de Valk, la WordCamp vor mai susţine prezentări Andrei Diaconu (BEC Media), Cristi Burcă (Scribu.net), Valentin Enache (Technical Product Manager PayU România), Tudor Sandu (2Parale) și Ciprian Turcu (WpTutsPlus).

 

“WordCamp România este singura conferinţă organizată la nivel local, care se concentrează pe schimbul de cunoştinţe şi experienţă între dezvoltatorii și utilizatorii de WordPress”, declară organizatorii WordCamp.

 

“WordPress este cea mai ușor de folosit platformă de blogging în clipa de față”, explică pentru Das Cloud succesul platformei organizatorul Aurel Mihai Geambașu. “Acesta este în acest moment primul și singurul motiv pentru care WordPress a avansat atât de mult față de rivali precum Joomla sau Drupal”.

Alte articole