Das Startup


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Cloud vă propune un flash săptămânal cu noutăți despre cele mai promițătoare startup-uri din Est. Europa de Est.

Adrian Amăriei, Soceaniq. Foto: Refresh.ro

 

Existența unei pagini web despre startup-ul tău nu e obligatorie pentru a primi o finanțare de 749.000 de dolari. (În paranteză spus, acordată de un grup de 7 investitori particulari.) Sau cel puţin nu e obligatorie câtă vreme te numești Adrian Amăriei și ai în spate o poveste  care ar putea fi oricând subiectul unei cărţi. Numele startup-ului său e Soceaniq,  o companie recent înființată care își are echipa de dezvoltare în România și care ajută companiile să-și personalizeze mesajele către fiecare client în parte, în funcție de cele mai recente intervenții pe rețelele sociale sau căutările pe care le-au făcut pe Google.

749.000 USD – valoarea investiţiei atrasă de Soceaniq, startup-ul românului Adrian Amăriei

”Aduce comunicarea unui mesaj în momentul prezent”, spune Amăriei. Mai exact, un newsletter obișnuit poate fi personalizat prin tehnologia Soceaniq cu elemente familiare destinatarului. Potrivit lui Amăriei, nivelul de engagement al clienților este de 8-10% în cazul utilizării Soceaniq, față de 2-3% în cel al metodelor tradiționale de răspuns prin email.

 

Între timp:

 

Fondul de investiții ucrainean TA Venture a investit 3,5 milioane de euro în Urbanara, un retailer de textile pentru casă livrate direct de cei care le produc

 

În Rusia s-a lansat Eventmag, un serviciu de organizare de evenimente similar mai cunoscutului Eventbrite

 

 

Analist independent şi colaborator permanent TechCrunch și Das Cloud, Natasha Starkell s-a specializat pe segmentul start-up-urilor din Estul Europei. Este născută în Rusia, dar locuiește în Germania, unde conduce GoalEurope, firma sa de consultanță. Pe Twitter o poți urmări la @natashastarkell.

Alte articole