Atenție! Motor! Slide!


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Aplicația maghiară Prezi, un PowerPoint parcă inspirat de fractali, a depășit 10 milioane de utilizatori.

 

3847p

Nu-ți trebuie puteri paranormale ca să adormi o sală întreagă. E suficientă o prezentare cu slide-uri prost făcută. Numai că devine mult mai greu dacă e făcută cu Prezi, un software în cloud ale cărui rezultate sunt niște prezentări atât de dinamice încât dau impresia că au fost filmate.

 

Mai mult de 10 milioane de oameni folosesc aplicația dezvoltată în Ungaria, iar numărul lor crește cu un milion în fiecare lună. O finanțare recentă de 14 milioane de dolari venită de la fondul de investiții Accel Partners a uns, cel mai probabil, şi angrenajele maşinăriei de marketing din jurul produsului, dar compania susține că e profitabilă încă din anul lansării, 2009.

 

Mai mult de 10 milioane de oameni folosesc Prezi, o alternativă la PowerPoint dezvoltată în Ungaria

Prezi oferă posibilitatea de a încărcă fișiere Power Point pentru a fi transformate în prezentări Prezi, dar unele animații folosite de utilizatorii avansați de PowerPoint nu pot fi procesate, spune Juli Pecsi, directorul de PR al companiei. Pentru a le integra e nevoie ca ele să fie transformate mai întâi în filmulețe video.

Adam Somlai-Fischer

 

Fondatorul Prezi, Adam Somlai-Fischer, e la origine arhitect și a început să facă prezentări  care să-ți permită să vezi ”the big picture” în 2001, fără să folosească un program specializat, scriind fiecare linie de cod a materialului. La insistenţele mai multor persoane care au asistat la prezentările lui, a început să lucreze la un software specializat. De atunci a primit mai multe runde de finanțare, inclusiv de la organizația care susține conferințele TED.

 

O echipă a Prezi va veni pe 11 iunie în România, la Timișoara Mobile Development Group Meetup.

 

Un exemplu de prezentare făcută cu Prezi, mai jos. Szervusztok!

 

Alte articole