Ну, погоди!


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

E tot mai greu să te lupți în ziua de azi cu şoferii care parchează aiurea pe trotuare și pe pistele de biciclete ale marilor aglomerări urbane. O aplicație de iPhone (despre care nu știm cât de pe bune este) îi pune la gazeta de perete online pe toți moscoviții care își lasă mașinile în gura lupului.

Foto: the-village.ru

 

“In Communist Russia you don’t park the car on a sidewalk. The car is parking you”. Ar putea fi unul dintre motivele pentru care trotuarele Moscovei sunt la fel de ticsite de mașini ca şi cele de pe malul Dâmboviței. Rușii au venit însă cu o idee genială prin care cei care își lasă automobilele aiurea, să o spunem neaoş, pot fi făcuţi de mândră rușine. Ну, погоди! – Nu, pogodi!

 

 

Ideea aparține unei publicații online, The Village, ai cărei redactori sunt de părere pentru a învăța pe viitor un șofer nesimțit cum trebuie să parcheze, cea mai bună soluție este să-l faci de rușine.

 

Mai precis, e vorba de o aplicație de iPhone despre care nu știm cu siguranță dacă e pe bune sau doar o dulce fantezie. În orice caz, odată instalată, aplicația cu pricina permite să faci fotografii cu smartphone-ul numerelor de înmatriculare ale mașinilor parcate sfidător în cartierul în care locuiești și să le introducă mai apoi într-o bază de date.

 

“In Communist Russia you don’t park the car on a sidewalk. The car is parking you”

Mai departe, într-un scenariu nu tocmai verosimil, aplicația cumpără reclame super geo-localizate care blochează textul pe care vecinii tăi de cartier îl citesc pe un site oarecare. Reclama cu mașina incriminată nu va dispărea de pe display-ul computerului până nu dai share în social media la nelegiuit. Ce se întâmplă în acest fel? Păi dacă X parchează ca un … (completaţi după bunul dumneavoastră plac, de preferinţă epitete pe care nu le prea găsim în DEX), toți vecinii din cartierul său nu vor mai putea citi nimic de pe net până nu văd și dau mai departe poza ce demonstrează cât de … este. Genial!

 

Foto: parchez.ca

Să profităm de ocazie şi să (re)amintim și alte câteva inițiative online îndreptate împotriva șoferilor nesimțiți. De platforma “Parchez ca un bou” sigur vă mai aduceți aminte: puteai să comanzi de pe site stickere cu care să împânzești toate automobilele care sfidează bunul simț din București.

 

Mai era un clip devenit viral în vara anului trecut, cu Artūras Zuokas, primarul din Vilnius care calcă cu roțile mari ale unui tanc o mașină parcată ilegal în capitala Lituaniei:

 

 

Și nu în ultimul rând, un alt filmuleț ajuns viral, tot prin vara anului trecut, cu un biciclist american care s-a răzbunat pe amenda luată de la un polițist pentru că nu se deplasa pe pista destinată lui: a urcat mai apoi pe bicicletă și a urmat regulile polițistului. Drept consecință, a lovit din plin cam tot ce era parcat aiurea pe pistă:

 

 

 

Alte articole