Das Claudoskop: RoNewMedia pe malul Dâmboviței. Facebook, Facebook, Facebook


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Foto: Adrian Holerga

 

Am comutat pentru trei zile calculatoarele de birou și de buzunar la ce se întâmplă la Biblioteca Națională: RoNewMedia, cel mai important eveniment tech din România. Anul acesta sunt anunţați peste 1.600 de persoane, 91 de speakeri, traineri şi invitaţi din 63 de companii. Iată câteva key word-uri ale zilei de ieri.

 

Engagement. S-a vorbit obsesiv de mult despre Facebook, deși IPO-ul este aproape, iar gurile oficialilor rețelei de socializare au fost destul de ferecate. Cuvântul zilei a fost Engagement: brandurile nu mai pot cerși după Like-uri, trebuie să învețe să-și pună fanii la treabă. Să contribuie la viralizarea mesajelor de companie. Care mesaje trebuie să fie suficient de creative încât să merite date mai departe.

 

Al patrulea ecran este cel al tabletei. În sală erau mulți folositori, iar speakerii le-au legitimat alegerea. Cele 4 ecrane din dotarea homo technologicus (TV, laptop, smartphone, tableta) sunt foarte diferite ca utilizare. Iar ultimul dintre ele, tableta, devine tot mai important. Long live multitasking și ADHD!

 

Femeile sociale. N-a trebuit să apară actualul hype, numit Pinterest (cu o populație predominant feminină), ca să ne dăm seama că femeile fac cu totul altfel de lucruri pe rețelele sociale. O spune Alec Bălășescu într-un interviu pentru Das Cloud. A spus-o ieri și Nancy Nemeș (CMO Consumer Marketing Microsoft): pe 84% dintre reţelele de socializare există mai multe femei decât bărbaţi. 59% dintre utilizatorii de Twitter şi 57% dintre utilizatorii de Facebook sunt femei. Bărbații sunt social construiți pe calapodul compete and win, în timp ce femeile au dezvoltată matricea connect and maintain. E, prin urmare, ceva intens social în cazul femeilor. I am here to connect with you, spus de o femeie, înseamnă clar commitment din partea ei.

 

Ponta. Indiferent de câtă tehnologie mâncă fiecare dintre noi pe pâine, marele așteptat de la RoNewMedia a fost premierul Victor Ponta. Care n-a vorbit despre cum să faci Engagement pe Facebook, ci, evident, despre ACTA. Ponta a declarat că România nu va adopta ACTA în forma actuală.

 

Tech + Biblioteca Națională = Fail! Ne pare rău, dar un tablou de Grigorescu, cu o femeie care toarce la gura focului, peste care e trântit un ecran Samsung, care pune în mișcare focul și torsul din fuior, nu e artă dusă la next level. E kitsch. Punct.

Alte articole