Un troller român la Pisa


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Ingredientele unui viral realizat în doi timpi și trei mișcări: zeci de turişti în fața turnului din Pisa, multe perechi de brațe întinse într-un clișeu turistic și un român care să le scurt-circuiteze mișelește momentul Kodak.

Foto: perfectescapes.com

 

Daţi-mi un punct de sprijin şi… voi susţine turnul din Pisa. Sau cel puţin îmi voi face o poză care să dea impresia asta. E gestul stereotip al turiștilor ajunşi la Torre pendente di Pisa, iar turnul înalt de 55,86 metri, înclinat astăzi la 3,99 grade, are parte de o sumedenie de fotografii postate pe internet cu oameni țintuind ambele brațe, picioarele sau spatele în sprijinul monumentului de 14.453 tone, ridicat în 1173.

 

 

Un blogger din România, Darius Groza, a găsit o soluție ingenioasă ca să amendeze clișeul turistic: un filmuleț de 2 minute și jumătate postat pe YouTube, în care face ceea ce el denumește “troll high-fiving”. Mai precis, pe toți cei care stau cu brațele ațintite spre turn îi ia prin surprindere și bate palma cu ei. Oamenii, luați ca din oală, sunt contrariați pentru o fracțiune de secundă, iritați apoi pentru alte câteva fracțiuni, neștiind ce li se întâmplă, şi în final amuzați de farsa care li s-a făcut.

”L-aș monetiza dacă ar prinde teren, dar încă nu știu cum. Astfel de acțiuni similare au mizat mai degrabă pe merchandising decât pe bani din vizualizări” – Darius Groza

 

Rețeta simplă a asigurat viralizarea instantă a video-ului. În numai patru zile din clipa în care a fost urcat pe YouTube, filmulețul a depășit 600.000 de vizualizări și zeci de comentarii. A fost deja remarcat inclusiv de Mashable și Gizmodo.

 

“Când am ajuns acolo, pe 29 aprilie, mă uitam la toți oamenii de pe peluză și mi-am zis Ce funny arată oamenii ăștia fără turn. Hai să le dăm high-five”, povesteşte Darius Groza pentru Das Cloud. Alături de alți patru prieteni (unul care filma, alți doi care făceau poze), Darius a început să bată palma cu cei care țineau brațele întinse spre turn. “A fost fain, pentru că nu s-au enervat, deși erau confuzi. Mai apoi, unii dintre ei au început să îmi arate și alții spre care să mă îndrept”, spune clujeanul despre cei 20-30 de oameni pe care i-a abordat cu salutul său.

 

Habar nu avea dacă s-a mai făcut sau nu așa ceva, dar, spre ușurarea lui, când a dat ulterior un search pe net, a văzut că nu se mai gândiseră foarte mulți la ideea asta: doar câteva poze și filmulețe mai erau pe subiectul acesta, nici unul însă devenit viral. “A crescut către 100.000 costant în prima zi și a avut breakthrough când a apărut pe MSNnow, Huffington Post UK și ieri pe Gizmodo. Și în prima zi i-a dat Josh Groban tweet. M-au mai contactat cei de la ABC, de la emisiunea Good Morning, America, australienii de la news.com.au, precum și un post de televiziune japonez”, spune Darius.

 

Bloggerul se gândește inclusiv să scoată profit din creația sa, deși știe că mai are un pic de așteptat ca aceasta să dospească mai bine. “L-aș monetiza dacă ar prinde teren, dar încă nu știu cum. Astfel de acțiuni similare au mizat mai degrabă pe merchandising decât pe bani din vizualizări. Până una-alta, aș vrea ca și alții să facă filmulețe asemănătoare cu ce se întâmplă la turnul din Pisa”.

 

Ce părere aveţi? Batem palma?

Alte articole