Das Cludoskop: 3D la microscop. Rechini cu lasere


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Foto: Wired

 

Săpăturile după Steve Jobs nu au nici cea mai vagă intenție să înceteze. Ultima relicvă care îl înfățișează pe fostul șef Apple tocmai ce a fost scoasă la iveală: o reclamă din 1984 la Macintosh în care Steve Jobs se joacă puțin de-a Franklin Delano Roosevelt. Mișto freză, n-avem ce zice!

 

Japonezii sunt niște maniaci, nu e loc de întors. Atât de maniaci încât Japan Science and Technology Agency a dezvoltat primul microscop de scanat electroni, care e capabil să surprindă imagini 3D în timp real.

 

Lasere montate pe rechini? Da, se poate, chiar dacă nu o face Steve Irwin, ci un alt temerar, biologul de apă sărată Luke Tipple. Care a atașat un laser verde de 50 de milliwați de coama unui rechin ce înota liniștit pe o coastă din Bahamas.

 

Google, Hulu, Netflix, Yahoo, fiți puțin atenți! Amazon a anunțat că se bagă la rându-i în industria de sitcom-uri inhouse. Mai precis, Amazon Studios se pregătesc să producă show-uri pentru copii și sitcomuri.

 

Dacă nu v-ați hotărât ce cursuri gratuite online de pe la universități celebre să urmați, poate vă face cu ochiul oferta propusă de Harvard și M.I.T., care au decis să ofere în echipă astfel de cursuri online. Și dacă tot suntem la capitolul ăsta, rețineți un nou acronim care sigur va face carieră: MOOC, de la massively open online courses.

Alte articole