…and the Webby goes to …


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Cele mai hot proiecte online iau an de an trofeele acrodate în cadrul Webby Awards, gală ajunsă la a 16-a ediție. Pinterest, Spotify și Google˖ sunt printre laureații în premieră ai acestui an.

Webby Awards 2012

 

Sunt considerate de mulți un echivalent pe Internet al Oscarurilor Academiei americane de film. Împărţite în patru mari categorii – website-uri, publicitate și media interactive, film și video online, mobile și aplicații – premiile Webby răsplătesc de mai bine de un deceniu și jumătate excelenţa în www.

 

Pentru fiecare dintre aceste domenii s-au acordat două tipuri de premii: cele atribuite de juriu, în speță International Academy of Arts and Sciences, respectiv cele votate de publicul larg, mai precis cei 1,5 milioane de internauţi care și-au putut exprima votul online până pe 26 aprilie.

 

Premiile Webby răsplătesc de mai bine de un deceniu și jumătate excelenţa în www

Printre câștigătorii din acest an se numără Pinterest, Spotify și Google˖, care au urcat pentru prima dată pe podium. Nici Facebook nu a rămas nepremiat, rețeaua socială depășind concurenți precum Twitter sau YouTube la categoria “People’s Special Achievement Webby for Social Change”. E vorba de o secțiune specială, creată în premieră la această ediție, care recompensează inițiativele online care reprezintă o forță activă în organizarea și progresul societăților din întreaga lume.

 

Revelația anului, premiată sub titulatura “Webby Breakout of the Year”, a fost aleasă, oarecum previzibil, Instagram, recent achiziționat de Facebook pentru un miliard de dolari.

 

Actrițele supreme ale internetului au fost numite Juliette Lewis și Graydon Sheppard pentru rolurile din mini-seria “Shit Girls Say”, devenită internet meme.

 

Artistul anului potrivit Webby este Björk, islandeza primind laudele cuvenite pentru Biophilia, “primul app album” scos în colaborare cu Apple, o parte din acesta fiind înregistrat cu ajutorul unui iPad.

 

Lista completă a câștigătorilor Webby Awards poate fi accesată aici.

Alte articole