Ci-ti-to-rul de chi-puri


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Un software dezvoltat de Face.com îți spune ce vârstă și ce stare de spirit ai în funcție de poza pe care o dai spre scanare. Ia vedeți dacă vă ghicește bine-n chip!

Borat. Foto: gdefon.com

 

Așteptările pe care le avem de la tehnologie întrec de multe ori chiar și cele mai curajoase vise. Face.com este unul dintre proiectele care explorează fantasmele colective legate de recunoașterea facială instantă și fără greș.

 

Disponibil la liber, softul celor de la Face.com încearcă să ghicească vârsta și expresia fețelor de pe pozele date la upload la această adresă. Ne-am jucat și noi puțin cu el, şi am concluziona că mai are de lucru la fine tuning, pentru că nu le nimerește cu foarte bună acuratețe în clipa de față.

 

Să luăm câteva exemple şi să vedem pe unde mai dă greş jucăria de scanat emoții și vârste.

 

Traian Băsescu

 

Traian Băsescu. L-au nimerit la vârstă (președintele are 61 de ani). Altfel, e bărbat doar în proporție de 78%, cât despre râsul fals în proporție de 64%, vă lăsăm să trageţi singuri concluzia.

 

Inna

 

Inna. Are 26 de ani, nu 14, cât zice softul. Iar zâmbetul fals de 98% nu prea arată, de fapt, a zâmbet; pare destul de determinată în poza asta.

 

Gică Hagi

 

Gică Hagi. A fost şi el bine întinerit (38 de ani în locul celor 47 din buletin), iar fericirea Gicanului e pe bune în proporție de 18%.

 

Andreea Marin

 

Andreea Marin. Au întinerit-o bine: în loc de 38 de ani, vedeta are abia 25 de ani. Iar la capitolul sinceritate se pare că stă destul de bine. Cel puţin asta ne sugerează softul, cu un verdict de zâmbet real în proporție de 77%.

Alte articole