1 aprilie high tech


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

De fiecare 1 aprilie siteurile și companiile importante din IT&C anunță enormități sau investesc idei și resurse în a-și distra cititorii. A devenit un obicei să te lași păcălit, iar AD 2012 a excelat în farse.

Foto:entertainmedaily.com

 

Farsele de 1 aprilie sunt menţionate pentru prima oară prin 1392, de părintele literaturii engleze, Geoffrey Chaucer, istoricii susţinând că originile obiceiului ar fi persane, de pe vremea când anul nou era sărbătorit la sfârșitul lui martie. Tradiția a supraviețuit imperiului roman și evului mediu, astăzi locul preferat de răspândire a păcălelilor fiind, ati ghicit, internetul. Primul 1 aprilie cu adevărat haios în mediu digital s-a petrecut în 1996, când internauţii au fost anunţaţi că vor trebui să-şi închidă computerele conectate la www pentru o zi de curăţare a întregului internet.

Virgin Volcanic

 

Pe măsură ce orice şi oricine poate deveni o sursă de ştiri, e greu să distingi între hoax-uri şi anunţuri serioase, chiar şi în restul anului. Mai ales în zona ”tech”, în care ştiinţa confirmă tot mai des ficțiunea. Iată o listă a celor mai deştepte glume de geeksi lansate ieri prin ciberspațiu:

 

Miliardarul Richard Branson, mr. Virgin, s-a distrat copios anunţând un nou business care te plimbă, după model Jules Verne, către centrul pământului. Virgin Vulcanic e un burghiu imens care poate duce în vizită către miezul unui vulcan activ până la trei călători, printre primii înscriși fiind Tom Hanks și will.i.am.

 

Google s-a întrecut pe sine pregătind nu mai puțin de 16 farse, variind de la telecomanda de interacțiune reală cu TV-ul, până la gogonata GoRO, aplicație pentru net pe telefon cu disc, preferatele mele dintre GooGlume fiind modul multitasking al Chrome, care-ți permite să faci mai multe simultan cu ajutorul a două mouse-uri și Gmail Tap, unde folosești doar două taste pentru tot alfabetul.

 

Pentru că 1 aprilie e o zi excelentă pentru cei care vor să-și crească vizibilitatea, gigantul online nu a uitat nici de Analytics, oferind acum serviciul la nivel interplanetar. Pe lângă disponibilitatea Google Maps în 8 biţi, pentru consola NES, orice căutare pe Google are modul Foarte Avansat, care-ţi dă voie să eviţi greşeli gramaticale, să găseşti rime sau sampleuri de muzică.

 

 

Dacă în Australia vor monta camere pe canguri în timp ce animalele de casă vor putea folosi Google Voice for Pets, alte glume bune făcute de Google includ angajarea de câini sau maşina robotică pregătită pentru Nascar.

 

În cazul în care vrei să nu rămâi în pană de conţinut video poţi comanda la pachet tot YouTube-ul, care-ţi va fi livrat la uşa dacă nu alegi teleportarea prin click până la sediul firmei ca să-ţi ridici pachetele.

Primul 1 aprilie cu adevărat haios în mediu digital s-a petrecut în 1996

 

Conan O’Brien n-a fost prea inventiv, susținând că a cumpărat Mashable, în timp ce TechCrunch a făcut public Drama, un blog destinat celor concediați, în faliment sau în procese, deși susțin că 1 aprile se repetă zilnic pe internet și că n-ar mai trebui sărbătorit.

 

În timp ce NASA a notat că un asteroid se apropie de Pământ, nici fizicienii de la CERN nu au fost lipsiți de umor anul acesta, bucurându-se că au descoperit o nouă particulă elementară, foolion-ul, pe insula Tristan de Cunha.

 

Tot ieri, Flickr a anunţat că toate pozele vor fi trecute în modul alb-negru, pixelii în plus fiind eliminaţi pentru că distrag atenţia, Reddit te invită să te bagi în seamă în toate timpurile, AdBlock s-a transformat în CatBLock, iar Facebook a angajat pictori de coduri QR.

 

Farsa cea mai apropiată de realitate, în ton cu tehnologiile din nori, vine de la ThePirateBay. Piraţii care menţin celebrul tracker de torrenţi s-au decis să renunţe definitiv la serverele de pe Pământ şi să rezolve toate operaţiunile de download/upload în spaţiul aerian al Greciei, pe care au anunţat că l-ar fi cumpărat. Şi pentru că suedezii sunt primii care vor să renunţe la banii tradiţionali, grecii vor fi plătiţi în bunuri digitale: avi-uri, mp3-uri, doc-uri.

Alte articole