Das Claudoskop: Extinctor d’or. Electronice chinezești cu cai troieni


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Foto: Flickr / Leonid Mamchenkov

 

Red Hat este prima companie open source care care ajunge la 1 miliard de dolari venituri. Creatoarea celebrului sistem de operare Red Hat Enterprise Linux are 17 ani vechime și stă cu sediul în Carolina de Nord.

Extinctor d'or

 

Microsoft concurează Google Maps cu un proiect de mapare tip wiki, pe numele lui OpenStreetMap. Cu ajutorul lui poți să-ți faci publice autostopurile, iar tagurile de pe scaunele cu rotile își comunică poziția live. Pretty cool, huh?

 

E dovedit cu acte în regulă: Internetul nu rezolvă inechitatea socială. De exemplu, majoritatea conținutului de pe web e made in USA sau în limba engleză. Nu că ne-ar mira prea tare.

 

O avertizare la care SUA și resul lumii ar trebui să caște urechile, mai ales că vine din partea fostului șef al contraterorismului din America: toate electronicele din China ar putea fi purtătoare de portițe care să permită hackerilor galbeni să spioneze și să atace după bunul plac.

 

Cum să nu-ți dorești un stingător de incendiu care arată în halul ăsta de șmecher? Și care mai vine împachetat și într-o cutie de lemn, precum un vin simandicos? De cumpărat de pe fire-design.fr.

Alte articole