Ia-ţi concediu de lucru la Google!


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Google îşi deschide larg uşile pentru programatori din toată lumea, oferind burse celor specializaţi în aplicațiii open-source. Nu contează limbajul în care comunici cu mașina, ci doar skill-urile și posibilitatea de a lucra la distanță.

Google Summer of Code

 

Ca în fiecare an începând cu 2005, Google oferă stagii plătite studenţilor care vor să fie aproape de cele mai ”hot” proiecte software, participând la dezvoltarea lor cu linii de cod şi idei. Totul se desfăşoară online, iar ediţiile anterioare se laudă cu acceptarea a 4.500 de studenţi care au dezvoltat peste 300 de proiecte open-source. În 2011, de exemplu, printre zonele preferate de interes s-au aflat sisteme de recunoaștere a vorbirii, tehnici noi de analiză a datelor produse de SETI (instituţie care foloseşte deja în căutarea vieții extraterestre peste trei milioane de computere de casă) și 17 proiecte având legătură cu aplicații dedicate norilor de servere.

Google oferă stagii plătite studenţilor care vor să fie aproape de cele mai ”hot” proiecte software, participând la dezvoltarea lor cu linii de cod şi idei

 

Programatorii care au trecut de 18 ani pot să aleagă din 180 de proiecte înscrise de diferite organizaţii şi ”mentori” selectaţi de compania din Mountain View. Sunt eligibili şi geeks-ii care au participat în trecut la Google Summer Of Code, ei putând deveni la rândul lor mentori pentru începători. Printre ideile în sistem open-source propuse viitoarei promoţii 2012 se află noi tehnici de geolocalizare în afara atmosferei terestre, metode de evitare a cenzurii, secvenţializare de ADN, Inteligenţă Artificială și zeci de propuneri care țin de internetul obiectelor şi de cloud-computing. Ai de unde alege şi poţi fi sigur că toate dau indicii despre cum va arăta viitoarea infrastructură a internetului.

 

Şansele pe care le ai ca programator în momentul în care dai la o parte planurile de vacanţă şi te hotărăşti să muncești în virtual când alţii sunt la plajă sunt unice: te expui la condiţiile reale ale dezvoltării unui software într-o echipă internaţională şi poţi fi remarcat de companii cu renume în industrie. Ca să te obișnuiesti cu maniera de lucru la distanţă practicată de elevi şi profesori ai marelui G, iată câteva testimoniale ale studenţilor din anii trecuţi.

 

Asta dacă nu eşti curios să vezi cum arată o şedinţă de lucru:

 

 

Perioada în care se poate aplica se încheie pe 6 aprilie, iar rezultatele admiterii vor fi publicate pe 23 aprilie. Participarea coderilor din România ar putea fi numeroasă în acest an, având în vedere că, potrivit celor mai recente statistici, 18% dintre tinerii cu vârste între 16 şi 24 de ani au scris cel puţin un program de computer. Anul trecut, peste 70 de români au fost acceptaţi la Google Summer of Code, însă statistica este volatilă, pentru că mulţi îşi înscriu nickname-ul, nu identitatea din buletin. Programatorii indieni şi americani sunt, în acest moment, majoritari.

 

Aventura unei veri de trei luni de codare intensivă sub îndrumarea Google poate începe apăsând AICI.

Alte articole