Nokia, Tattooing People


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Tatuajele care vibrează ar putea fi soneriile digitale ale viitorului, sugerează finlandezii de la Nokia, care au înregistrat un brevet de invenţie pentru tehnologia cernelurilor feromagnetice.

Foto: grapevinefiresdotcom.deviantart.com

 

Există situaţii în care excesul de decibeili face ca până şi cele mai intense vibraţii ale telefoanelor mobile să fie inutile. De cealaltă parte, există momente atât de silenţioase încât vibraţiile celularelor devin de-a dreptul deranjante pentru cei din jur.

 

Ar putea fi doar două dintre motivele pentru care Nokia a gândit o tehnologie care mută vibraţiile direct în pielea posesorilor de smartphone.

 

Un patent înregistrat de compania finlandeză în SUA descrie un dispozitiv electronic, cel mai probabil un smartphone, care generează un câmp magnetic ce stimulează un plasture aplicat pe piele. Acesta din urmă are două proprietăţi: detectează prezenţa unui câmp magnetic şi emite vibraţii. Practic, telefoanele vor emite diverse câmpuri magnetice, care vor declanşa diferite tipare de vibraţii şi astfel vom simţi pe propria piele cine ne apelează.

“Cu toate că tehnologia sună suficient de Sci-Fi pentru a deveni realitate în viitor, probabil că lucrurile nu vor sta aşa” – unwiredview.com

 

Dar Nokia nu se opreşte aici şi duce tehnologia haptică în plin univers romulan. Acelaşi patent prezintă cernelurile feromagnetice, care vibrează la rândul lor sub influenţa câmpurilor generate de telefoanele mobile şi pot fi aplicate pe piele sub formă de tatuaje. Craniul sau trandafirul de pe braţ nu doar că le vor putea şopti utilizatorilor de smartphone-uri că cineva îi sună, dar le vor şi dezvălui identitatea apelantului printr-un tipar personalizat de vibraţii.

 

Grafic/stilistic, nu există restricţii de culoare sau model. Tatuajele se realizează prin tehnicile tradiţionale, după demagnetizarea prealabilă a cernelurilor speciale prin expunere la temperaturi ridicate. Odată vindecat tatuajul, acestea vor fi magnetizate la loc, redobândindu-şi prorietăţile high tech.

 

“Cu toate că tehnologia sună suficient de Sci-Fi pentru a deveni realitate în viitor, probabil că lucrurile nu vor sta aşa. Asta pentru că nu e atât de utilă încât latura ei dubioasă să devină irelevantă “, cred cei de la unviredview.com, site-ul care a prezentat în premieră patentul Nokia.

 

Într-adevăr, marea provocarea a momentului pentru noua tehnologie pare să fie găsirea echilibrului între inovaţie şi utilitate. O zonă de confort pentru majoritatea consumatorilor ar putea fi una intermediară, menţionată şi de patentul Nokia, a zonelor de vibraţii, inclusiv invizibile, create prin ştampilarea sau aplicarea cu un spray a cernelurilor feromagnetice.

 

Simţiţi cumva furnicături în piele?

Alte articole