Das Claudoskop: e-Islanda, Google pe Otopeni


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Felix Baumgartner. Foto: redbullstratos.com

 

În ce țară s-a făcut o petiție online l-a convins pe președinte să mai candideze pentru un mandat? În ce țară constituția a fost rescrisă cu ajutorul crowdsourcing-ului? Ce țară are cont de Tumblr? Ați ghicit: Islanda. Un reportaj Mashable despre cum se reconstruiește o țară, mică, ce-i drept, cu ajutorul social media.

 

Google Flight Search

Un salt în spațiu de 22 de kilometri. Cu o viteză de 586 km/h. Nu e chiar record mondial, zice Gizmodo, ce-a reușit să facă Felix Baumgartner (record care-i aparține lui Joe Kittinger – 31 de kilometri), dar te lasă cu multe amețeli și numai gândul unei astfel de isprăvi.

 

Google Flight Search e disponibil și în afara Statelor Unite. Am căutat un San Francisco – București. Și ne-a dat ceva.

 

Anonymous a lansat un sistem de operare. De care sistem de operare tot Anonymous se dezice, numindu-l o făcătură. Deci, uitați că ați citit știrea asta.

 

Cum vor arăta intersecțiile în era mașinilor fără șoferi? Nu vor mai fi semafoare, iar mașinile vor circula al naibii de încet și previzibil. Iată o simulare:

 

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35