Das Claudoskop: Microsoft traduce intonații, nano 3D print, papuașii și camera foto


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Nano printer 3D

 

Cercetătorii de la Microsoft au mai dat o lovitură Turnului Babel. Compania a realizat un software care ne traduce glasurile în altă limbă, păstrând cu sfințenie accentul, timbrul și intonația vocii. E disponibil în 26 de limbi, iar româna nu este pe listă. Un demo, aici.

 

Au început nominalizările pentru RoBlogFest 2012. Cu deadline pentru înscrieri până pe 20 martie.

 

Că tot am vorbit de bine despre iPad, să ne uităm un pic și la scandalul cu muncitorii Apple din China. După o nouă explozie la o fabrică ce deservește Apple, petrecută acum o săptămână și soldată cu 25 de răniți, muncitorii vorbesc pentru NPR despre condițiile de lucru.

 

Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Viena sunt șefi la printing 3D la scară nano. Un fir de nisip care e în fapt o mașină de curse la mare detaliu. Ce ziceți de asta?

 

Lăsați la o parte judecăți de natură socio-globală. Și vedeți cum arată primul contact ever dintre un trib primitiv din Papua Noua Guinee și echipa unui explorator francez, petrecută în 1976. Merită toate cele aproape 15 minute de cafea. E fascinant.

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35