Das Klaudoscop: Încă nu știți de Kony? Furnici scanate. Titanicul digital


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

O machetă a Titanicului. Foto: Flickr / QUOI Media

 

Așa cum era de așteptat, Apple a anunțat sold out pentru primele livrări online la noul iPad.

 

72.902.379 de accesări pe YouTube are în această clipă viralul Kony 2012. O campanie care vrea să ducă la arestarea unui criminal de război din Uganda a devenit hit în mai puțin de o săptămână. Justin Beiber, Will Smith, J.K. Rowling sau P. Diddy au dat deja sfoară despre Kony pe Twitter.

 

Google Transit ajunge, în sfârșit, și în România. E o funcție din Google Maps care îți spune cât te costă și care este cel mai scurt drum cu transportul public. E disponibil deocamdată doar în Brașov.

 

La aniversarea unui secol de la scufundarea Titanicului, se pune la cale o hartă digitală a epavei. În total 100.000 de poze luate de roboți subacvatici.

 

Un mușuroi de furnici scanate. François Vautier a instalat o colonie de furnici în scanner și le-a urmărit timp de cinci ani. Rezultatul e video-ul de mai jos.

 

Alte articole