Das Claudoskop: Intel și chip-uri cu Wi-Fi, Google à la Foursquare, tiparniță cu USB

Das Claudoskop este un rezumat zilnic al celor mai proaspete știri din tech, business și design.

Mașina de scris cu USB.

 

Intel anunță că va face chip-uri cu WiFi integrat. După ce a prezentat la CES o serie de chip-uri pentru ultrabook-uri, compania se pregătește să intre serios în zona mobilă. Următorul pas: un chip cu procesor Atom dual-core și WiFi integrat pentru smartphone-uri. Numele lui de cod este Rosepoint.

 

Latitude Leaderboard: Google vrea să fie noul Foursquare? Google mai face un pas spre social media, o zonă unde compania nu prea excelează. Săptămâna trecută a lansat o versiune cu update pentru Google Maps pe Android. Îi spune Leaderboard și permite utilizatorilor să câștige puncte făcând, în manieră Foursquare, checkin-uri în anumite locuri via Goole Latitude.

 

Pirate Bay ar putea fi interzis în Marea Britanie. Site-ul de filesharing distribuie ilegal muzică cu copyright, spun legiuitorii din insulă. Co-fondatorii Fredrik Neij, Peter Sunde și Carl Lundstrom au fost găsiți vinovați anul trecut și de autoritățile suedeze pentru același motiv.

 

Un steam punk de zile mari: mașina de scris cu USB. Poate fi atașată la desktop-uri, laptop-uri și tablete. Un video cu modul în care funcționează, aici.

 

S-a lansat Evrything, o companie de software care activează în domeniul web of things. E vorba de un startup elvețian, cu un român la bord. Care ne va povesti în scurt timp într-un material separat despre ce înseamnă acest internet of things.

Alte articole