Vinil pe pixel


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Două case de discuri din epoci diferite s-au întâlnit într-un proiect din care a rezultat un tool de mixat muzică și câteva piese retromoderne.

DJtool

 

În căutare de sounduri noi, germanii de la Gomma, o casă de discuri din Munchen, au dat peste vinilurile Casablanca Records, record label american fondat la începutul anilor ’70, care a atras la acea vreme nume precum Cher, Kiss, Donna Summer și The Village People, dar și artiști de muzică electronică.

 

Nume iconic în cultura disco a deceniului şapte, Casablanca a creat un sunet care a generat o nouă eră a muzicii electronice

Nume iconic în cultura disco a deceniului şapte, Casablanca “a creat un sunet care a generat o nouă eră a muzicii electronice”, pentru a-l cita pe muzicianul german Harold Faltermeyer, creator al “Axel F“, tema electronică din “Beverly Hills Cop”, sau “Top Gun Anthem“, din fimul omonim cu Tom Cruise.

 

Cei de la Gomma au preluat patru piese clasice – “Our Love” (Donna Summer), “Walk the Night” (Skatt Bros.), “You Can’t Run From My Love” (Stephanie Mills) şi “Maniac” (Michael Sembell), remixate acum de Telonius, The Phenomenal Handclap Band, Moullinex şi Munk, peste care au suprapus vocea canadienei Merrill Beth Nisker aka Peaches. “Toată lumea se așteaptă să alegi o regină a muzicii disco când vine vorba de a remixa astfel de hituri, dar nouă ne place să luăm lumea prin surprindere. Nu e nimeni care să semene cu Peaches”, explica la un moment dat această alegere Jonas Imbery aka Telonius.

 

Au ieșit 4 melodii nou-nouțe. Dar și un tool online în care oricine poate să mixeze după plac oldies but glodies-urile de ieri cu muzica nouă de azi.

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35