iRecycle Bombs


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

O companie britanică va împânzi City-ul londonez cu 100 de coșuri de gunoi “bomb-proof”, dotate cu ecrane LCD ce vor transmite știri şi cotaţii financiare.

Foto: fstechnology.blogspot.com

 

“Au existat foarte puține inovații în această zonă. Coșurile de gunoi au fost dintotdeauna doar o cutie cu o gaură”, spune pentru Reuters Kaveh Memari, CEO Renew, o companie dezvoltată de doi foști studenți ai London School of Economics, care va amplasa 100 de coșuri de gunoi anti-bombă în districtul financiar al capitalei britanice, înainte de startul din iulie al Jocurilor Olimpice de vară.

 

De-a lungul timpului, autoritățile londoneze au fost reticente să plaseze coșuri de gunoi în zone aglomerate sau în apropierea stațiilor de metrou, în principal din cauza amenințărilor infamei Armate Republicane Irlandeze (IRA).

 

25 de astfel de coșuri de gunoi inteligente au fost deja montate în Londra. În afara funcției clasice de recycle, containerele Renew sunt și un hub informațional, grație unor LCD-uri amplasate pe față și pe spate, astfel că, în graba de a scăpa de mărunţişurile nefolositoare de prin buzunare, pietonii sunt întâmpinați cu ultimele știri financiare și globale, scrie The Verge.

 

În afara funcției clasice de recycle, containerele Renew sunt și un hub informațional

Şi dacă ultimele cotaţii financiare nu sunt de ajuns, acestea vin la pachet cu informații în timp real despre orarul mijloacelor de transport, alerte în caz de forță majoră, dar şi conţinut editorial dintr-o varietate de surse precum The Economist, London Stock Exchange, Getty Images, ESPN sau France Presse. În cazul în care telecomunicațiile mobile cad, coșurile de gunoi promit să suplinească cu succes transmiterea informațiilor de urgență.

 

Fluxul informațional este adaptat în funcție de oră și de locația fiecărui coș de gunoi. În plus, mașinăriile sunt dotate cu Wi-Fi, iar Renew dă de înțeles că acestea vor funcționa şi în regim hotspot, oferind conexiune către terminalele mobile ale pietonilor londonezi.

 

Fiecare dintre aceste cutii de colectare hi-tech costă 25.000 de lire sterline, sumă pusă în special pe seama materialului special din care sunt construite, de patru ori mai rezistent decât oțelul. Renew va suporta integral costurile, dar speră să recupereze banii prin reclamele ce vor fi rulate pe LCD-uri.

 

Rețeta se anunță de succes, compania intenționând să extindă conceputul în New York, Singapore și Japonia.

Alte articole