The song remains the game


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Ghicești artistul care cântă piesa, redescoperi muzică veche de când lumea sau te pui la punct cu ultimele hituri – astfel sună provocarea SongMix, o aplicație pentru terminalele iOS dezvoltată de doi timișoreni şi aleasă aplicația mobilă a zilei de către FWA.

Songmix

Alanis Morisette, Eels, The Rasmus sau Evanescence? – trebuie să recunoşti rapid ritmul, pentru că ai numai câteva acorduri la dispoziție să alegi varianta corectă pentru a trece la următoarea ghicitoare muzicală din grilă. Da capo al fine, ai trei minute la dispoziție să ghicești cât mai mulți dintre artiști, dar şi să descoperi pe măsură ce joci noi şi noi melodii, numai bune de adăugat unui playlist de favorite.

”SongMix e unul dintre cele mai amuzante moduri de a asculta muzică” – TNW

 

Cam asta face, în mare SongMix, lansată în AppStore-ul Apple de Nextroot spre sfârșitul anului trecut, pe care Ștefan Filip și Radu Andrișan, cei doi timișoreni aflați în spatele aplicației, o descriu drept “un joc muzical de trivia și un instrument pentru a descoperi muzică nouă”. SongMix propune trei versiuni de jocuri: Time Attack – trebuie să ghiceşti cât mai multe melodii în trei minute -, Arcade – ai trei “vieţi”, pe care le pierzi la trei greşeli – şi Song Attack – trebuie să ghicești cât mai multe piese dintr-un total de 20.

 

Doar primul dintre jocuri e în variantă free. Celelalte două, precum și mai multe genuri muzicale din care să alegi, vin doar în versiune Pro, la un preţ de 0,99 de dolari. SongMix se integrează cu GameCenter, Facebook, Twitter şi Last.Fm, pentru a-i putea anunţa rapid pe cei din jur cu ce aplicație te mai distrezi. Dacă te hotărăști să și păstrezi din cântecele pe care le-ai ascultat, poți oricând să dai o tură prin iTunes, pentru că fiecare piesă te trimite la magazinul virtual al Apple.

 

“Și eu, și Radu suntem pasionați de muzică și de produsele Apple. Ne place să facem music discovery pe Last.fm și Spotify. Așa că ne-am gândit că am putea face o aplicație prin care să poți afla muzică nouă și să te și joci în același timp”, spune pentru Das Cloud Ștefan Filip. Pe viitor, SongMix va adăuga și alte genuri muzicale prin care se poate naviga, precum și o posibilă integrare Spotify, detaliază Filip. Dacă vă tentează o versiune pentru Android, veștile nu sunt bune: “SongMix se bazează pe music store-ul de la Apple și vrem să rămânem acolo”.

 

Versiunea free a aplicaţiei a fost descărcată până acum de aproximativ 6.000 de ori, iar 8% dintre utilizatori au trecut ulterior la versiunea full. Dacă e să facem un top download pe criterii geografice, în top trei se află Germania (2.000), Spania (1.000) și SUA (1.000). În România, aplicaţia a fost descărcată de aproximativ 100 de utilizatori.

 

“E unul dintre cele mai amuzante moduri de a asculta muzică”, spun cei de la The Next Web despre SongMix. Aplicația timișorenilor le-a atras atenția și celor de la FWA (Favourite Website Awards), care au numit-o pe 21 ianuarie aplicația mobilă a zilei.

 

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35