Noul internet: mai mare, mai divers și mai bogat


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Cine are un apetit special pentru cifre mari ar trebui să fie cu ochii pe ceea ce s-a vorbit zilele acestea la Forumul Economic Mondial, organizat anual la Davos, un orășel de 11.000 de locuitori din Elveția.

Sursa: Boston Consulting Group

 

Într-un discurs ținut la dublu, alături de Google, compania de consultanţă în management  Boston Consulting Group (BCG) şi-a prezentat raportul “The digital manifesto: How Companies and Countries Can Win in the Digital Economy” (pdf), potrivit căruia economia internet a țărilor G-20 (cele mai mari 19 țări ale lumii plus Uniunea Europeană) va ajunge la 4,2 trilioane de dolari în 2016, adică aproape dublu față de ceea ce a fost în 2010.

 

Mai are cineva vreo îndoială că e nevoie de o monedă electronică? Dacă cei 4,2 trilioane ar fi doar în bancnote de 100 de dolari ar cântări 46.200 de tone.

Internetul a trecut de jumătatea tablei de șah, acolo unde dimensiunea și viteza schimbărilor modifică structura industriilor și mecanismele de afaceri.

 

BCG și Google mai spun că doar în spațiul G-20, bunuri în valoare de 1,3 trilioane de dolari cumpărate anul trecut din magazine offline au fost mai întâi căutate și comparate online. Adevărul e că internetul a trecut de jumătatea tablei de șah, acolo unde dimensiunea și viteza schimbărilor modifică structura industriilor și modul în care companiile fac afaceri, arată cei de la BCG în studiul lor.

 

„Noul internet” e diferit în multe feluri de bătrânul de pe acum 1.0:

 

o nouă generație a crescut folosind internetul: așa numiții Millenials sau Generația Y, persoane născute în anii ’80 sau ’90, au așteptări diferite ca angajați , cetățeni sau consumatori.

 

centrul de grEUTATE  al internetului se schimbă: BCG estimează că, în 2015, va fi accesat de aproape de patru ori mai mult de pe device-uri mobile decât de pe calculatoare și doar 1 treime din utilizatori vor proveni din țări dezvoltate.

 

e un internet al tuturor lucrurilor: IBM estimează că un trilion de dispozitive vor fi conectate la internet până în 2015, iar telefoanele au fost doar începutul.

 

internetul înseamnă ecosisteme: Internetul este „sculptat” de ecosisteme ale unor companii ca Amazon, Apple, Facebook și Google.

 

de la lux la un bun obișnuit:  în urmă cu 20 de ani utilizarea internetului era restricționată la cei relativ înstăriți; astăzi este omniprezent, iar estimările BCG arată că în 2016 jumătate din populația țărilor G-20 va folosi internetul.

 

Alte articole