Băsescu a bătut pe net ninsoarea și protestele


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Ziua de ieri a avut trei evenimente importante: protestele în desfășurare din Piața Universității, discursul lui Băsescu către națiune și, peste toate, troienele de ninsoare așternute din bună dimineața în toată țara.

 

Ieri s-a produs mult așteptata ieșire la rampă a președintelui Băsescu pentru a vorbi despre protestele care împlinesc în curând două săptămâni. A vorbit prea puțin despre ele, însă șeful statului a reușit să acapeze miercuri atenția în online.

 

Apariția termenului "zăpadă" în online. 25 ianuarie

 

Numele Băsescu a fost pomenit de 1.746 de ori în presa online, aproape la fel de mult și pe Facebook (1.181 menționări). Pe Twitter și pe bloguri numele președintelui a fost menționat de 972, respectiv 344 de ori.

 

Apariția termenului "Băsescu" în online. 25 ianuarie

 

Zăpada căzută încă din noaptea de marți nu a reușit să detroneze agenda președintelui, dar a îngropat aproape complet protestele din Piața Universității. În presa online, cuvântul zăpadă a apărut de 758 de ori, pe Facebook au existat 643 de referiri, în timp ce pe Twitter (542 de menționări) și în blogosferă (231) iarna s-a făcut mai puțin simțită.

 

Apariția termenului "proteste" în online. 25 ianuarie

 

Protestele și-au pierdut din elanul primelor zile când vine vorba de amintiri în online: 491 de referiri în presa online, 89 pe Twitter, 97 pe bloguri și 62 pe Facebook. Trebuie spus că asta nu înseamnă neapărat că discuțiile virtuale despre mulțimea adunată ieri în piețe au fost mai anemice. Termenul generic de “proteste” a rămas, în mare parte, apanajul presei tradiționale; în social media nemulțumirea coagulată împotriva puterii a căpătat între timp și alte denumiri.

 

Sursa: ZeList Monitor.

Alte articole