Orange Afrikapedia


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

 

Operatorul de telefonie mobilă a anunțat că oferă acces liber la Wikipedia în Orientul Mijlociu și în Africa fără a taxa traficul de date generat.

 

Orange a încheiat un parteneriat cu Wikipedia prin care va oferi acces gratuit la enciclopedia digitală pentru milioane de locuitori ai țărilor din Orientul Mijlociu și Africa.

 

Compania franceză susține că este prima înțelegere de acest fel din lume, relatează The Guardian. Orange numără 70 de milioane de abonați în această regiune a globului, însă doar 10 milioane dintre aceştia dețin telefoane mobile dotate cu tehnologie 2G sau 3G.

 

Sue Gardner, unul dintre directorii Wikipedia implicați în decizia companiei de a închide săptămâna trecută enciclopedia online ca protest față de SOPA, spune că platforma funcționează precum un bun public. “Wikipedia este un serviciu important, un bun public, așa că ne dorim ca oamenii să o poată accesa gratuit, indiferent de ce aparate dețin”.

 

Serviciul gratuit va fi lansat simultan în 20 de țări în acest an, iar ambiția Orange este să crească procentul celor cu telefoane 2G și 3G la 50% până în 2015. În clipa de față, rata de penetrarea a acestor device-uri variază între 7% și 15%.

 

Parteneriatul încheiat de Wikipedia cu Orange nu este exclusiv și se așteaptă ca şi alți operatori mobili să se alăture inițiativei.

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35