Twitter-ul ciripește #revoluție


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Timp de aproape o săptămână, Raed Arafat și Traian Băsescu au fost capete de afiș în toată media, fie ea clasică sau socială. Iar de câteva zile, cu “revoluție” și “protest” s-au definit, după caz, adunările protestatarilor din toată țara. Das Cloud a făcut o analiză cu ajutorul ZeList Monitor a frecvenței cu care au apărut aceste cuvinte cheie în presa tradițională, în blogosferă, în social media și pe tot felul de forumuri. 

 

Președintele Traian Băsescu a fost cel mai menționat pe Facebook în ultima săptămână (peste 1.200 de referiri în data de 15 ianuarie). În presa tradițională și pe Twitter, șeful statului a fost mai popular în zilele anterioare.

 

 

 

 

 

Numele lui Raed Arafat a fost vehiculat cel mai adesea în presă în ultimele 7 zile (aproape 1.000 de referiri pe 10 ianuarie). Atât pe Twitter, cât și pe Facebook, șeful SMURD a avut sub 700 de menționări.

 

 

 

 

În ultima săptămână, cele mai dese referiri la o “revoluție” au avut loc pe Twitter (55,9% din referiri), urmat de Facebook (16,6%) și bloguri (9,4%).

 

 

 

 

Ideea unui protest a fost alimentată, în schimb, mai des în presa tradițională (39,4% dintre referiri), urmată de Twitter (28,1%) și Facebook (12,5%).

 

Sursă infografice: Zelist Monitor.

Alte articole