Detectorul de profiluri


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Uitându-te la televizor, ai putea vedea, să zicem, figurile protestatarilor de aseară. Dar cum ai putea afla mai multe despre ei? Există o aplicație și pentru asta.

Screen Shot 2012-01-17 at 6.19.18 PM

Oricât de HD sau 3D ar fi un televizor – numai bun pentru a contura imaginea de ansamblu -, e imposibil, cel puțin în momentul de faţă, să bată la nivel de detaliu al informației trio-ul internet mobil, un iPhone și o întrebare simplă: Cine sunt oamenii care se află acum în… Piața Universității din București?

Sonar-16 ianuarie 2012

Aplicația Sonar, disponibilă pentru moment doar pentru iPhone, caută oamenii care și-au semnalat public prezența într-un anume loc și afişează o listă cu numele și imaginea lor de profil. În plus, mai poţi vedea ce conturi de Facebook, Twitter sau LinkedIn au. Sunt şanse mari ca majoritatea să (vă) pară complet străini. Dar, odată cu rețelele sociale, nimeni din Rețea nu mai e complet necunoscut. Pentru că Sonar afișează oamenii dintr-un loc în funcție de relevanța față de cel care-i caută, primii dintr-o listă vor fi conexiunile directe, apoi prieteni ai prietenilor, apoi cei care sunt prietenii tuturor, oamenii care își lasă public toate datele, inclusiv locul unde se află.

Dacă o persoană folosește o singură rețea socială și are (doar) 100 de persoane în cercul de apropiați, toți având acest număr de conexiuni, oricine din această mini-rețea are acces prin Sonar la check-in-urile făcute de 10.100 de oameni la care se adaugă cei care au datele lăsate public. Adică şanse suficient de bune să vezi ce profil de Facebook sau Twitter are misterioasa domnișoară de la masă alăturată într-un bar sau tipul cu sacou gri de la conferință, și să-i poți adăuga la lista de prieteni.

 

Cum spun chiar dezvolatorii aplicației, “Sonar te ajută să-ți duci profilul offline ca să întâlnești oameni în carne și oase în lumea reală”. Fondatorul Sonar este Brett Martin și îl puteți urmări pe Twitter aici.

Alte articole