CES mai tari şi mai tari


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Computerele ultrabook, parteneriatele-smart sau display-urile OLED sunt câteva dintre elementele definitorii ale ediţiei 2012 a Consumer Electronics Show (CES), 10-13 ianuarie, Las Vegas. Das Rezumatul primelor două zile ale celui mai mare show tehnologic al lumii.

Super OLED HDTV

 

Cură de slăbire de la Intel

 

Ultrabook-ul este cu siguranță termenul sub care va fi marketizat în 2012 ceea ce e cunoscut îndeobşte sub numele de laptop, dar lumea încă se întreabă dacă, odată cu noua titulatută, acestea vor aduce şi ceva cu adevărat nou sau se vor dovedi doar niște versiuni ceva mai rafinate. Arhetipul e MacBook Air, acest Kate Moss al laptop-urilor skinny, lansat de Apple tocmai în 2008. De data asta, lobby-ul cel mai agresiv vine din tabăra celor de la Intel, care au lansat la CES o nouă serie de chip-uri, cu asigurarea că orice ultrabook care le va încorpora se va subția la mai puțin de 18 mm.

 

Ultrabook-urile sunt cuvântul de ordine în acest an la CES
acer aspire s5

 

Acer a prezentat deja la Las Vegas modelul Aspire S5, pentru care a bătut tobele că ar fi cel mai subțire ultrabook din lume: are o muchie de numai 15 mm și cântărește mai puțin de 1,3 kg. Toți marii producători au pregătit însă pentru această ediție CES cel puțin câte un ultrabook. Dell, Toshiba, Asus sau Lenovo vor prezenta la Las Vegas între 30 și 50 de ultrabook-uri, estimează Wired, conform căreia “cele mai multe vor avea prețuri cuprinse între 1.000 și 1.200 de dolari”.

 

Şi totuşi, se conectează!

 

Apple nu a răspuns nici anul acesta prezent la CES, așa că, în lipsa gigantului din Cupertino, rivalii au avut mână liberă să-şi arate muşchii, prezentând cele mai recente modele de smartphone-uri. Intel a făcut anunțul cel mare: va lansa anul acesta un smartphone în colaborare cu Lenovo și Motorola. Modelul poartă numele K800, va rula pe Android și va fi lansat pentru început în SUA în cursul acestui an.

nokia-lumia-900

După o lungă perioadă în care ne-a obişnuit cu telefoane fără prea mari pretenții, Nokia iese în sfârşit din convalescență. În urma unui parteneriat

HTC

cu Microsoft, producătorul finlandez a lansat Lumia 900, un smartphone cu conectivitate full 4G (în România nu va rula din această cauză la capacitate maximă), disponibil într-o primă fază doar pe piața americană. Un alt smartphone care a făcut valuri la CES este HTC Titan II, care rulează Windows Phone și care stabilește un record mondial la rezoluția camerei foto încorporate: 16 megapixeli.

 

Concurs pe diagonală

 

LG și Samsung s-au luptat în diagonale la televizoarele OLED lansate la CES. Primul model anunţat a fost un LG de 55 de inch și doar 4 mm grosime, cu o rată de refresh a ecranului este de 1.000 de ori mai rapidă decât a televizoarelor existente în acest moment pe piață, ceea ce s-ar putea traduce prin imagini care se mișcă mult mai fluent. Televizorul cântărește 7,5 kg, dar încă nu are un preț de raft.

 

La scurt timp după anunțul LG, Samsung a prezentat un model, Super OLED HDTV, cu aceeași diagonală, puțin mai gros (7,6 mm) și cu un preț încă în aşteptare. (Neoficial, se estimează că aceste televizoare ar urma să coste aproximativ 5.000 de dolari). În plus față de modelul LG, OLED-ul Samsung poate fi controlat vocal și prin mișcări. Marii producători de televizoare așteaptă cu sufletul la gură ofertele Google TV și Apple TV, pentru a transforma experiența televizuală într-o conectare în toată regula la internet.

 

Fotografie de grup cu Android

 

 

Camere video 3D, unele care își schimbă forma, altele care au interfață touch. Cel mai hype aparat foto de la această ediție CES rămâne, totuși, modelul SC1360, produs de Polaroid. Arată ca un telefon și rulează pe sistemul de operare Android. Are un senzor de 16 megapixeli și e dotat cu WiFi pentru a posta cu ușurință pozele pe Facebook, Twitter și Tumblr.

polaroid SC1360

 

 

 

Alte articole