timp în înapoi ,Facebook


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Cea mai ambițioasă încercare din istoria internetului de a pune în ordine firele încâlcite ale vieților utilizatorilor a început numărătoarea inversă. Aveți mai puțin de o săptămână să faceți ordine în jur sau să migraţi en fanfare spre G+. E timpul să tragem linie.

Conferința Facebook f8, septembrie 2011

 

Anunțat la conferința f8 din septembrie, Timeline este o viață croită și livrată la cheie pe care numai Zuckerberg & Co. se puteau încumeta să o pună în practică şi, în acelaşi timp, cea mai amplă şi radicală schimbare din istoria Facebook. După un beta care a dat destul bătăi de cap avangardiştilor Reţelei, cea mai nouă ediţie a Cărţii Feţelor e în sfârșit disponibilă pentru toți utilizatorii. Mai mult decât atât, (auto)biografia pe care ne-o croiește Facebook va deveni din 22 decembrie un standard pentru toţi utilizatorii.

Timeline este o viață croită și livrată la cheie pe care numai Zuckerberg & Co. se puteau încumeta să o pună în practică

Facebook știe deja de ani buni o grămadă de lucruri despre noi. Fiecare update de status, fiecare prieten pe care l-am adăugat, fiecare loc în care ne-am lăsat amprenta digitală. Multe dintre ele le-am dat de mult uitării. Nu însă și Facebook, care le-a strâns cu sârguință într-un singur loc încă din 2004, iar acum le-a pregătit un ambalaj lucios; rezultatul este o arhivă digitală a vieților noastre prin care putem naviga în sus și-n jos după bunul plac.

 

Platoul servit de Zuckerberg poate să ne sperie, dar la fel de bine şi să ne trezească melancolii. Facebook a căutat mereu uneltele cele mai bune să ne gâdile egoul, iar Timeline-ul este o apoteoză a sinelui. Pregătiţi-vă tastatura și începeți să adăugați piesele lipsă din puzzle-ul pe care vi-l pune în brațe Facebook.

 

Cum mai sunt doar câteva zile până când Timeline va fi obligatoriu, Das Cloud vă oferă câteva repere înainte de marea călătorie a Sinelui.

 

Poză de profil cât o lăţime de monitor

Dacă “înainte” aveam doar un thumbnail care ne însoțea ca o carte de vizită pe Facebook, acum avem posibilitatea să adăugăm o imagine în format landscape, care îi va întâmpina pe toți cei care intră pe profilul nostru.

 

Activity log, noul panou de comandă

Activity log permite fiecărui utilizator să treacă în revistă toate lucrurile postate până acum pe propriul wall. Cu noul instrument puteți decide ce să rămână la vedere, ce să stea ascuns și ce să dispară pe veci din biografie.

 

Povești de viață, spuse acum

Cei mai mulți dintre noi avem o vechime de 4-5 ani pe Facebook, iar de acolo încolo zace pustiul. O nouă opțiune în Timeline este Life Events, unde pot fi adăugate și datate după bunul plac poze din adolescență, informații despre prima mașină, logodnă, nuntă, casa cea nouă, noii născuți din sânul familiei și o seamă de alte informații care au trecut până acum pe sub radarul Facebook.

 

Steluțe pentru lucruri importante

Unele dintre poze sau dintre linkurile date la un moment dat la share pot să fie mai importante decât restul, așa că Timeline-ul permite punerea lor în valoare. O steluță din dreptul fiecărei postări ne lasă să scoatem în evidență ceea ce credem fiecare de cuviință.

 

Intimitatea, controlată postare cu postare

O problemă cu care Facebook s-a confruntat de-a lungul anilor, cea legată de intimitatea utilizatorilor, are parte de răspuns și în Timeline. Orice eveniment din noua cronologie poate fi setat pentru a fi văzut de către toată lumea, doar de prieteni sau, și mai bine, doar de cei cu adevărat speciali.

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35